Massages & Behandelingen

Aromatherapie tijdens massages

Tijdens behandelingen pas ik vaak aromatherapie toe en werk ik met meestal met essentiële oliën van het merk d­ōTERRA. Ik ben sinds 2015 gebruiker van dit merk en ik ben heel erg enthousiast over de kwaliteit en puurheid van deze olie. Ik doe wat dit betreft ook geen enkele concessie met wat ik op jouw en mijn lichaam gebruik.

Aromatherapie en essentiële olie

Het toepassen van essentiële oliën is al heel erg oud en werd ook al in het verleden gebruikt voor het verlichten van lichamelijke klachten. De werking van de olie gaat verder dan alleen een lekker luchtje.

Zoals het woord essentie al zegt, bevat de olie de essentie van de plant uit de bast, wortel, stam, bloem, het zaad. De olie kan worden gewonnen op verschillende manieren. Er is veel materiaal nodig voor het winnen van olie. Daarom zijn de essentiële oliën heel erg geconcentreerd en kostbaar. De ene olie is kostbaarder dan een andere olie.

Een essentiële olie heeft meerdere toepassingen. Niet alleen op lichamelijk niveau maar ook op geestelijk niveau. De olie kan op meerdere manieren worden toegepast. In mijn praktijk gebruik ik het diffusen (verdampen van de olie met koude stoom) en het topisch aanbrengen (direct op de huid, enkele druppels verdund in verwarmde massageolie).

De geur van de olie komt via deze technieken binnen via het limbisch systeem. Dit wordt ook wel ons emotionele brein genoemd, dat net wat sneller reageert dan de neo-cortex. In de neo-cortex worden onze rationele en analytische gedachtes gevormd. Dit is waarom een geur als deze gekoppeld is aan een bijzondere herinnering jaren later nog een sterke emotie op kan roepen. Het limbisch systeem  heeft een directe verbinding met het zenuwstelsel. Dit geeft signalen door aan je organen en de rest van het lichaam. Op deze manier gaat de werking van de essentiële olie op je gemoedstoestand voorbij aan het rationele brein en heeft het direct effect op je welzijn. De olie kan direct kalmerend, verkwikkend of helend werken op je lichaam en geest. Doordat ik de olie op je huid smeer, komen de werkzame bestanddelen via de opperhuid in je cellen en lymfe terecht en zo ook in je bloedbaan. Zo kan de olie zijn werk doen in je hele lichaam. Ook als de geur van de olie al is vervlogen, zal de olie nog steeds zijn heilzame werking voortzetten in je lichaam.

Na een massage die is verrijkt met essentiële olie is het raadzaam om thuis niet direct te gaan douchen maar de olie nog een paar uur in te laten trekken.

Deze massage is geschikt voor jou als je de wens tot ontspannen hebt. Vooral bij stress gerelateerde klachten en psychische belasting is deze massage aan te raden.

Ontspanningsmassage

Tijdens deze massagevorm wordt er gebruik gemaakt van van tevoren verwarmde stenen in water. Er is een keuze tussen basalt stenen of halfedelstenen.

Hotstone massage

Tijdens deze massage worden je hoofd, nek en schouders gemasseerd met warme olie. Ook jouw haren.

Ontspanningsmassage

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen en is een Japanse energetische therapievorm. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters.

Reikibehandeling

Tijdens deze massage worden je hoofd, nek en schouders gemasseerd met warme olie. Ook jouw haren.

Massage gecombineerd met klankhealing

Een honingmassage is een eeuwenoude vorm van bindweefselmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme biologische honing.

Honingmassage

Een klankhealing is een helende reis voor zowel lichaam als geest. De trilling van de klankschalen, koshi’s en de stemvorken zorgen voor balans en ontspanning tot diep in al je cellen.

Klankhealing

Een klankhealing is een helende reis voor zowel lichaam als geest. De trilling van de klankschalen, koshi’s en de stemvorken zorgen voor balans en ontspanning tot diep in al je cellen.

Intuïtieve massage

Hoe leuk is het om samen met je partner/vriendin/vriend/ moeder/vader/dochter/zoon/….. iets te ondernemen? Of om cadeau te geven?

Duo Verwenmoment

Kom in contact

06-17972634
info@spark-of-life.nl

Pa Hoeklaan 3
6651 TE Druten

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden Spark of Life
Cadeaubon voorwaarden